Сьогодні наша вечеря дуже пахуча і смачна і, якщо ви любите щось цікаве і кінзу😁 , то можете сміливо готувати😊.
Отже, нам потрібно:
◾2-3 баклажани.
◾1 морква.
◾4-5 зубчиків часнику.
◾східні спеції на ваш смак, у мене суміш з барбарисом.
◾1-2 склянки бульйону (у мене з кролика, але може бути овочевий або, навіть, вода).
◾200г горіхів кеш'ю.
◾1 пучок кінзи
◾олія соняшникова 2ст. л.
Перед приготування промиваємо горіхи і заливаємо водою і відставляємо. Тоді розігріваємо сковорідку, наливаємо олію(жир, хто, що любить), додаємо нарізаний часник і спеції, коли є запах додаємо баклажани і на швидкому вогні обсмажуємо 2-3хв, швидко помішуючи, тоді додаємо моркву натерту і накриваємо кришкою, але перемішати моркву кілька разів і тушимо під кришкою ще 3-5хв. Мені дуже подобається оцей запах моркви, що трошечки, ніби пригорить, тоді знижуємо вогонь до мінімального і вливаємо горіхову суміш. Зливаємо воду з горіхів кеш'ю і закидуємо їх в блендер і заливаємо бульйоном і блендеруємо до стану вершків😋 додаємо до баклажанів і тушимо ще 5хв, заглядаючи, щоб не пригоріло, чим більше бульйону тим рідша консистенція страви. Я давала 1склянку і у мене вийшло густе і без "підливки") А, якщо робити рідку страву, то добре вимакувати свіжим грузинським лавашем, напевно, і у вас на районі є ці точки з продажем смачного лавашу😉
Тушимо ще 5хв і вкінці виключаємо і додаємо туди нарізану кінзу, перемішуємо, набираємо і смакуємо. А з м'яса кролика ще можна зробити чашашулі і буде тематична вечеря😊
Горіхи можна використати інші, але кеш'ю мають дуже ніжний смак, з грецькими це вже буде сациві більше. Ну і я не претендую на автентичність страв і правильне, з точки зору шеф-поварів, приготування - це є все моя імпровізація.
Смачного!
Файні тарілки)
ВідповістиВидалитиТааа, тарілки краса)
ВидалитиІ мені подобаються😄
ВідповістиВидалити