четвер, 20 липня 2017 р.

Швабський пиріг...

Коли на кущі достигли порічки, то обов'язково у кулінарній програмі пиріг з порічками. Оскільки, ми зараз вдома у бабусі і дідуся, і тут рясний кущ порічок, то руки самі тягнулися його спекти😄


Тісто:
борошно -160-200г.                            
цукор-  150 г  
масло -  120 г 
жовтки -  3 шт.
сіль - 1/3 ч. ложки

Начинка:
білки -  3 шт.
цукрова пудра -  200 г. 
крохмаль - 2 ч. л. (у мене кукурудзяний)
дрібка солі
порічки 400-500г (можна і менше, але я люблю багато ягід) 

 Спочатку готуємо тісто: охолоджене масло розтерти в крихту з борошном. Жовтки розтерти з цукром. Все це змішуємо і формуємо кулю (колобок). Може ще трохи борошна знадобитися - присипати колобок, якщо буде занадто липким. Трохи охолодити в холодильнику (30хв). Форму краще використовувати роз'ємну (26 см). Бажано застелити дно форми пергаментом, якщо плануєте пиріг перекладати. Все тісто викладаємо у форму і розподіляємо рівномірно по дну. Можна зробити бортики, але бажано тонкі.  Поколоти тісто виделкою і ставимо в гарячу духовку на 20-25 хв. при 180-200 °. Корж пекти до зарум'янювання. В цей час готуємо начинку: білки з дрібкою солі збиваємо в густу піну, поступово вводимо цукрову пудру 150г і доводимо до до стійких піків.  Порічки ділимо на дві частини. Дістаємо готовий корж з духовки, температуру зменшуємо до 150 °. Половину порічок висипаємо на корж, а іншу половину присипаємо цукровою пудрою 50г і  2ч.л. крохмалю і акуратно вмішуємо в білки. Викладаємо безе на корж частинами і рівномірно розподіляємо та відправляємо в духовку при 150 ° ще на 30-40 хвилин до золотистого кольору безе зверху.
Охолоджуємо, розрізаємо і смакуємо!





1 коментар: