Тісто:
борошно -160-200г.
цукор- 150 г
масло - 120 г
жовтки - 3 шт.
сіль - 1/3 ч. ложки
Начинка:
білки - 3 шт.
цукрова пудра - 200 г.
крохмаль - 2 ч. л. (у мене кукурудзяний)
дрібка солі
порічки 400-500г (можна і менше, але я люблю багато ягід)
Спочатку готуємо тісто: охолоджене масло розтерти в крихту з борошном. Жовтки розтерти з цукром. Все це змішуємо і формуємо кулю (колобок). Може ще трохи борошна знадобитися - присипати колобок, якщо буде занадто липким. Трохи охолодити в холодильнику (30хв). Форму краще використовувати роз'ємну (26 см). Бажано застелити дно форми пергаментом, якщо плануєте пиріг перекладати. Все тісто викладаємо у форму і розподіляємо рівномірно по дну. Можна зробити бортики, але бажано тонкі. Поколоти тісто виделкою і ставимо в гарячу духовку на 20-25 хв. при 180-200 °. Корж пекти до зарум'янювання. В цей час готуємо начинку: білки з дрібкою солі збиваємо в густу піну, поступово вводимо цукрову пудру 150г і доводимо до до стійких піків. Порічки ділимо на дві частини. Дістаємо готовий корж з духовки, температуру зменшуємо до 150 °. Половину порічок висипаємо на корж, а іншу половину присипаємо цукровою пудрою 50г і 2ч.л. крохмалю і акуратно вмішуємо в білки. Викладаємо безе на корж частинами і рівномірно розподіляємо та відправляємо в духовку при 150 ° ще на 30-40 хвилин до золотистого кольору безе зверху.
Охолоджуємо, розрізаємо і смакуємо!
Сонячний пиріг)
ВідповістиВидалити