Осінь у мене асоціюється з порою гарбузів, таких соковито оранжевих, з яких виходить смачний крем-суп.
Інгредієнти:- 1 цибуля
- 1 морква
- 2-3 зубчика часника
- 500-600г почищеного гарбуза
- 3 солодких червоних перці (маленькі)
- 1ст.л. олії або масла гхі
- 1ч.л. хороших спецій до овочів, у мене натуральні грузинські універсальні, вони дуже ароматні і смачні
- 200-300мл бульйону або води
- 200мл вершків, у мене жирність 10%, але можна і більшої жирності.
- сіль
- перець
Можна починати: беремо кастрюлю, в якій можна трошки підсмажити овочі, якщо не робите засмажок, то можна просто на сухій сковороді присмажити цибулю і моркву з двох сторін і тоді ставити варитись зі всіма овочами. Отже, наливаємо 1ст.л. олії, висипаємо нарізану кубиками цибульку і натерту моркву, підсмажити 2-3хв на середньому вогні, тоді закидуємо перець ( смачніше, звичайно, запечений в духовці і почищений від шкірки, але я лінива)), нарізаний кубиками, добавляємо нарізаний гарбуз, тоді додаємо спеціі, перемішуємо і вливаємо гарячий бульйон (у мене був легкий курячий, підійде і овочевий бульйон) і варимо до готовності овочів. Коли все приготувалось, то дивіться на свій смак, якщо бульйону забагато, то можна його трошки прибрати, а потім, якщо потрібно, то добавити. Тоді беремо блендер, у мене погружний, і збиваємо до однорідної консистенції пюре, тоді вливаємо вершки, перемішуємо і доводимо до кипіння. Вкінці додаємо сіль, перець на свій смак і ще я кидаю просто в кастрюлю,розчавлений ножем часник.
Для тих, хто не любить чітко виражений смак гарбуза можна додати до овочів 2шт картоплі або батат, тоді буде, ніби "м'який" смак.
Подавати з пармезаном і насінням гарбуза, з підсмаженим беконом і ароматними грінками або пишіть свої варіанти.
Спробуйте, може, і Вам засмакує!☺
Немає коментарів:
Дописати коментар