Давно планувала зробити паштет з печінки.
Інгредієнти:
0.5кг. індичої печінки
200мл. вершків 30% жирності
1 цибуля середня
1 морква середня
100г. вершкового масла
сіль
перець
1пучок зелені
Розтоплюємо масло і обсмажуємо швидко печінку, тоді додаємо нарізану півкільцями цибулю, трошки підсмажуємо і ще туди ж натерту моркву, все протушити до готовності, у мене десь 20хв вийшло, вкінці додати сіль, перець, можна ще нарізаний кріп.
Тоді трошки охолодити і все зі сковорідки висипати в блендер і збити до однорідної маси. Пересипати в формочку, а зверху примастити, цибуливим конфітюром.
Конфітюр:
1 цибуля маленька
50г вершкового масла
1ч. л. меду або цукор.
Розтоплюємо масло і на ньому трошки присмажуємо цибулю, тоді зменшуємо газ, додаємо мед і тушимо на маленьку вогні, поки не буде в'язка маса. Можна збити блендером в однорідну і додавши 1ч. л. кип'ятку, але я лінувалася і просто так намастила, вже охолоджений паштет.
Добре смакує з грінками багету або просто з смачним хлібом. Пробуйте!
Немає коментарів:
Дописати коментар