пʼятниця, 8 грудня 2017 р.

Печінковий паштет з цибулевим конфітюром

Давно планувала зробити паштет з печінки.

Інгредієнти:
0.5кг. індичої печінки
200мл. вершків 30% жирності
1 цибуля середня
1 морква середня
100г.  вершкового масла
сіль
перець
1пучок зелені

Розтоплюємо масло і обсмажуємо швидко печінку,  тоді додаємо нарізану півкільцями цибулю,  трошки підсмажуємо і ще туди ж  натерту моркву,  все протушити до готовності,  у мене десь 20хв вийшло, вкінці додати сіль, перець, можна ще нарізаний кріп.
Тоді трошки охолодити і все зі сковорідки висипати в блендер і збити до однорідної маси. Пересипати в формочку,  а зверху примастити,  цибуливим конфітюром.

 Конфітюр:
1 цибуля маленька
50г вершкового масла
1ч. л.  меду або цукор.
Розтоплюємо масло і на ньому трошки присмажуємо цибулю,  тоді зменшуємо газ,  додаємо мед і тушимо на маленьку вогні,  поки не буде в'язка маса.  Можна збити блендером в однорідну і додавши 1ч. л. кип'ятку,  але я лінувалася і просто так намастила, вже охолоджений паштет.
Добре смакує з грінками багету або просто з смачним хлібом. Пробуйте!

Немає коментарів:

Дописати коментар