вівторок, 31 липня 2018 р.

Грушевий пиріг

Коли приходить сезон грушок, то найбільше вони мені смакують в тандемі шоколадного тіста. Сьогодні захотілося їх карамелізувати, тому перевернутий пиріг ідеально для таких захцянок😊

На форму діаметром 22 см
інгредієнти:
60 г коричневого цукру
550 г невеликих грушок
250 г вершкового масла
250 мл молока
2 яйця
160 г сметани
225 г борошна
25 г какао
1,5 ч.л. соди
200 г цукру
1/4 ч.л. солі
1 ч.л. кориці
1/2 ч.л. мускатного горіха
100 г мигдалевого борошна або подрібненого мигдалю
Процес:
1. Розігріти духовку до 160 градусів. Змастити маслом и застелити пергаментом роз'ємну форму для випічки.
2. Розрізати груші наполовину і почистити. Насипати половину із 60 г коричневого цукру на плоску тарілку і обмакнути в нього зріз кожної грушки. Розігріти на сильном вогні велику антипригарну сковороду з товстим дном, поставити на неї груші зрізом вниз, готувати до карамелізації цукру. Зразу перекласти в підготовлену форму.
3. Поставити в сковорідку цукор коричневий, який залишився і 25 г вершкового масла, готувати, струшуючи, приблизно 1хв. Суміш повинна трохи  загуснути. Полити нею зверху груші, які вже у формі. 
4. Беремо посудину з товстим дном, вливаємо молоко, додаємо масло і готуємо на середньо-високому вогні до розтоплення масла, тоді остуджуємо і додаємо яйця та сметану. 
5. Просіяти у велику чашу  обидва види борошна, какао, соду, сіль, корицю і мускатний горіх. Добавити цукор, перемішати. 
6. Зробити в центрі сухих інгредієнтів заглибленняі влити туди рідкі. Вимішати і готову масу вилити на грушки.
7. Випікати на середньому рівні духовки 1 год. 10хв. — 1год. 30 хв.  Перевірити готовність дерев'яною шпажкою.
8. Залишити пиріг в формі на 15хв, тоді перевернути і зняти пергамент. Можна подати теплим з кулькою морозива  або повністю остудити і прикрасити подрібненим мигдалем, у мене не було тому ми з дітьми посипали тертим шоколадом.


Смачного! 

Немає коментарів:

Дописати коментар