Зараз чудесна пора лисичок. Вчора ми купили 5л. і, крім того, що я їх буду тушити зі сметаною і подавати з полентою або кус кусом, вирішила спекти пиріг.
Рецепт тіста стандартний:
◾250г борошна
◾100г холодного масла
◾1 яйце
◾3 ложки льодяної води
◾дрібка солі.
Начинка:
◾2.5л лисичок
◾2 яйця
◾100г вершків
◾100г сулугуні чи іншого сиру, у мене був сулугуні і моцарела.
◾1ч.л. вершкового масла
◾дрібка солі
Швидко замішати інгредієнти для тіста і поставити на 1год в холодильник.
Тим часом добре промиваємо і варимо лисички 15-20хв, а в сковорідці тушимо цибульку або на вершкову маслі або оливкове, чи яке смакує. Тоді всипаємо туди відварені лисички і ще 5-10хв тушимо, вкінці сіль, перець.
В мисці збиваємо яйця з вершками, сіль і перемішуємо з тертим сиром, моцарелу можна кусочками викласти.
Витягуємо тісто з холодильника, добре його розкачуємо і викладаємо на форму або викладати у формі руками, кому як зручніше, не потрібне обрізати. Пробиваємо виделкою, щоб не надувалося і перших 20хв я випікаю пусту основу на 200°, застелену зверху фольгою, і, засипану горохом чи рисом, щоб був рівний корж. Тоді висипаємо начинку, заливаємо яйцем і ще пекти 20-25хв при 180-200°. Вкінці трохи остивший кіш посипаю зеленню і пармезаном. Подавати з соусом бешамель, але, навіть, і без нічого він смакує теж!)
Смачного!
Я таки його не пропустила . Супер!
ВідповістиВидалитиВже готувала? Я довго хотіла спекти і от зірки зійшлися😊
Видалити