Вирішила написати рецептик тут:
Отож, на кастрюлю 3-4л. мені потрібно:
🔹 2 середні буряки( запекти заздалегіть, найкраще ввечері, а зранку готувати)
🔹 1 середня цибуля
🔹 1 середня морква
🔹 4-5 середніх картоплин ( можна менше/більше)
🔹 250г. помідорів у власному соку( деколи маю перетерті ще з перцем і заморожені)
🔹 100-200г. нарізаної капусти ( можна і квашену)
🔹 1-2ст.л. томатної пасти, якщо бракує насиченості або кольору чи нема помідорів у власному соку
🔹 олія або масло гхі
🔹 спеції ( у мене сіль, перець, сушений кріп( а саме квітка кропу), кмин, лавровий лист, сушений корінь селери і петрушки).
Беремо кастрюлю, в якій можна тушити, додаємо масло/олію, туди висипаємо нарізану цибулю, моркву, корінь селери і петрушки. Підтушуємо, помішуючи, щоб добре відкрився запах цибулі.
Тоді туди ж додаємо нарізану картоплю і заливаємо теплою водою.
Готуємо до першого закипання, якщо треба, то збираємо піну, що утворюється. Тоді додаємо нарізану капусту і варимо до готовності картоплі.
Тоді вже додаємо помідори, які збиті в пюре і нарізаний буряк, перемішати і зачекати, щоб закипіло. І вкінці всі спеції до смаку, накриваємо і залишаємо відпочити 1-2год.
Хто любить борщ зі сметаною, то перед додаванням, сметану треба проварити на сковорідці до однорідності і брати сметану найкраще домашню або фермерську. А можна подавати і кожному окремо в тарілку.
До такого борщу можна додавати ще сушені білі гриби , квасолю і т.д.
Якщо борщ вам засолодкий, то можна додати буряковий квас, лимонний сік до свого смаку.
П.с. борщ з м'ясом я теж вмію готувати смачно і з секретами😉
Готуйте і розказуйте чи смакує!
Немає коментарів:
Дописати коментар