понеділок, 13 квітня 2020 р.

Кумпір (кумпир)


Сьогодні я хочу поділитися рецептом страви, яку хотіла спробувати в Стамбулі, але вийшло, що буду пробувати в себе на кухні😅
Кумпір - це запечена у фользі фарширована картопля. Можете зустріти такі назви, як картопля по-турецьки, "крошка картошка" ... Беруть досить великі картоплини, на прилавках в Туреччині просто гігантські бувають( ага, я то все бачила у відео😁) . Начинка різноманітна, то як українські хот-доги з "бурячком" або морквою по-корейськи😁, а для русотурісто є з русским салатом - олів'є😊
У мене сьогодні начинка з бринзою, кропом і інша з рибою, попередньо посмаженою і подрібненою, можна взяти консерву, яку любите і взагалі начинка, яку лиш придумаєте. Я беру кріп сухий, він краще розкривається у запіканні, але можна і свіжий.
Картоплю запікаємо у фользі, по часу, залежно, який розмір картоплі і духовка, приблизно 1-1.20год, потім я ще не відкриваючи духовку залишаю її там  відпочити 15-20хв.,але можна і зразу витягнути і розрізати недокінця наполовину і вибрати серединку картоплі, щоб залишилась шкірка.

Вибрану картоплю додаємо до сиру і риби і вимішуємо, тоді назад в картоплю і ще раз підпекти вже відкриту.

Подаємо ще гарячу і на неї ложку жирної сметани чи густого грецького йогурту або дзадзикі з нього😊

Здається, проста картопля, але можна гарно і смачно, і порційно подати.
Пробуйте, то дуже смачно😋




Немає коментарів:

Дописати коментар