Ця страва, напевно, більш осіння, але мені так захотілося, що робила вже і зразу)
Чітких пропорцій не маю, роблю все "наоко":
1 цибуля більше середньої
1 морквина така добре середня)
2-3ст.л. оливкової олії
200г червоної сочевиці
200г помідорового пюре або нарізаних помідорів без шкірки
200г бешамелю або вершків 20-25% можна і менш жирніші
Сіль
Перець
Шафран
Кінза
Лимон
Беремо хорошу кастрюльку і тушимо в ній нарізану цибулю та моркву до напівготовності. Тоді додаємо помідори чи пюре з них, трошки ще протушити 2-3хв, всипаємо сочевицю, добавляємо води або бульйону, щоб покрила сочевицю на 2-4см і варимо до готовності. Тоді збиваємо блендером, звичайно, краще погружним, але можна і в чаші. Тоді доливаємо вершки чи бешамель і якщо загуста консистенція, то розбавляємо ще водою чи бульйоном і чекаємо, щоб закипіло і виключаємо, додаємо улюблені спеції і перемішуємо.
При подачі мені найбільше смакує зі скибкою лимону та свіжої кінзи, але сьогодні не мала.
Дуже добре вкінці вимастити смачним хлібчиком або прикупити смачний лаваш чи самсу, можна ще зготувати якийсь кебаб, то взагалі буде "пальчики оближеш".
Рекомендую спробувати зготувати, імпровізуйте під себе, виходить дуже смачно, діти два дні підряд хотіли їсти, а то мої найбільші гурмани)
Смачного!
ммм...сьогодні знов порадувала дружина)
ВідповістиВидалити